فیلم و سریال‌مونمعرفی فیلم و سریال‌موننقد و یادداشت فیلم و سریال‌مون

رایلی، میز کنترل ذهن و جذاب‌های دوست‌داشتنی

محمد جلیلوند

انیمیشن‌های زیادی رو می‌شناسیم که دنباله‌هایی برای اون‌ها ساخته شده که مهمترین دلیل اونم استقبال تماشاگرای کودک و نوجوون و بعضی وقتا بزرگسال به حساب میاد. از بین اون‌ها، انیمیشن‌هایی رو می‌شه نام برد که تماشاگر نوجوون اون بیشتر از بقیه گروه‌های سنی هستش.

انیمیشن پرفروش و محبوب «درون و بیرون» Inside Out که همین تازگی قسمت دوم اون پخش جهانی شده و رکوردهای فروش را شکسته، انیمیشنی هستش که برای کودک هم جذابیت‌های خاص خودش رو داره اما عمده تماشاگراش رو نوجوون‌ها تشکیل می‌دن. البته بزرگترهایی که به جهان پر از تخیل انیمیشن‌های کمپانی پیکسار علاقه دارن و احتمالا فرزند کودک و نوجوون دارن هم این انیمیشن رو دیدن.

«درون و بیرون 2» ساخته کلسی من که کمپانی پیکسار طراحی و ساخته اونو، ادامه قسمت قبلی اونه و درباره دختری به نام رایلی هستش که حالا سه سال بزرگ‌تر شده و توی سیزده سالگی وارد دبیرستان شده. اون که عاشق هاکی روی یخ بوده، بعد از موفقیت توی مسابقه‌های مدرسه‌ای برای بازی تمرینی تیم دبیرستانی مشهور انتخاب می‌شه تا توی اردوی چند روزه همراه دوستاش برای تست ورزشی حاضر بشه.

اوایل داستان، تماشاگر کم سن و سال فیلم با رایلی توی آستانه بلوغ آشنا میشه و بیشتر به ترس‌ها، نگرانی‌ها، شادی‌ها و غم‌هاش پی می‌بره. همه اون چیزایی که برای تماشاگر نوجوون جذاب بوده و به واسطه اون می‌تونه خودش رو جای رایلی بذاره.

به ویژه بلوغ و بهم ریختگی‌های ناشی از اون که می‌تونه یکی مثل رایلی رو به دردسر بندازه. انتخاب اون برای اردوی ورزشی توی دبیرستانی دور از خونه، رایلی رو توی موقعیتی ویژه و از درون تحت تاثیر قرار می‌ده. اینجاست که پای شخصیت‌هایی جذاب و شیرین به داستان باز میشه و به اون شور و هیجان می‌بخشه. غم، شادی، ترس، اضطراب و خجالت که با استفاده از دکمه‌های روی دستگاه، تنظیمات ذهن رایلی رو در اختیار دارن.

رایلی در درون و بیرون 2

یه زمانی تو انیمیشن تعادل ذهن قهرمان فیلم به هم می‌ریزه که اونجا کارگرهای ذهن وارد میشن و با فرماندهی اضطراب به تخریب ذهن رایلی مشغول می‌شن. درست شبیه کارگرهای ناشی که به جای درست کردن چیزی باعث نابودی اون می‌شن. نویسنده‌های فیلمنامه به خوبی از اونها برای هیجان بخشیدن به داستان و نگران کردن تماشاگر کم سن و سال بهره گرفتن.

رفاقت قدیمی بین رایلی و بری و گریس، بخش مهمی از قصه رو شکل دادن و تاکید دلنشینی روی رفاقت داره. چیزی که برای تماشاگر نوجوون فیلم اهمیت داره و سوال‌هایی رو براش توی این رابطه مطرح می‌کنه که توی پایان فیلم جوابش رو می‌گیره. شخصیت‌هایی که میز کنترل ذهن رایلی در اختیار اوناست، فوق‌العاده از کار درومدن و هر کدوم خصوصیت متفاوتی دارن که به شیرین و جذاب شدنشون کمک می‌کنه.

از شادی که روی قصه تاثیر زیادی داشته تا بقیه شخصیت‌ها مثل غم، خجالت و اضطراب که ردپای تک‌تک اونها توی فروش فوق‌العاده فیلم به چشم میاد. «درون و بیرون 2» پایان خوبی هم داره و نکته مهمش هم ادامه پیدا کردن داستان بعد از اومدن اسم‌هاست.

نیمی از موفقیت یک انیمیشن رو صداپیشه‌های اون رقم می‌زنن که «درون و بیرون 2» هم از این بابت خوب از کار دراومده. مخصوصا امی پولر که به جای شخصیت «شادی» صحبت می‌کرد و توسط کارگردان و طراح‌ها کاملا هماهنگ بوده و قلب تماشاگرای خودش رو فتح می‌کنه.

 

البته بقیه شخصیت‌ها هم صداپیشه‌های خوبی دارن و صداسازی اون‌ها کاملا مطابق با شخصیت‌ها انجام شده. فیلم با وجود اینکه بیشتر برای تماشاگر گروه سنی نوجوون ساخته شده اما به واسطه شخصیت‌های بامزه و شیرین و فضایی پر از تخیل، جذابیت‌های زیادی هم برای بچه‌ها داره.

درباره «درون و بیرون 2» بیشتر بدونیم

9 سال پیش قسمت اول این انیمیشن ساخته شد و تونست با موفقیت روبه رو بشه. کمپانی پیکسار هم برای همین کار روی قسمت دوم فیلم رو از چهار سال پیش شروع کرد و فیلمنامه اون توی مدت طولانی و با مشاوره گروهی از روان‌شناس‌های سرشناس نوشته شده.

از حواشی فیلم هم می‌شه به دستمزد پنج میلیون دلاری امی پولر اشاره کرد که توی مقایسه با بقیه صداپیشه‌ها، خیلی بیشتر به نظر می‌رسه! فیلم 25 خرداد امسال به نمایش درومده و با فروش بیش از 1 میلیارد و 362 میلیون دلاری پرفروش‌ترین انیمیشن تاریخ سینما نام گرفت.

پوسترها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا