5 اثری که بر اساس کتابشون ساخته شدن!

خیلی بیمقدمه میخوام 5 تا فیلم، سریال و انیمیشن بهتون معرفی کنم که بر اساس کتابهای خیلی معروفشون ساخته شدن و خیلی پرطرفدارن. حالا اینکه جمعه روز کتابخوانی بود و دیروزم روز کتاب خریدن، بیتاثیر نبود تو اینکه که بخوام این یادداشت رو براتون بنویسم!
این 5 تا اسم انقدر معروف هستن که میتونید کتابشون رو بخونید و بدون هیچ نگرانی سراغ فیلمشون برید چون که قطعا قراره لحظه هیجانانگیزی رو تجربه کنید!
خیلی اسمها میتونستن جایگزین این اسامی پایین باشن اما این فیلمها خیلی خفن بودن و اسمشون بین محبوبترینها و پرطرفدارها بوده، پس شاید به شما هم معرفیشون خوب باشه تا تصمیم بگیرین که اگه سراغشون نرفتی، دست به کار بشی!
زنان کوچک
«زنان کوچک» یکی از معروفترین رمانهای دنیاست و هنوزم توی نظرسنجیهایی که در آمریکا انجام میشه، به خاطر محبوبیت زیادی که بین مردم داره همیشه یکی از ده تا رمان برتره! خب به نظرتون چرا هر کسی که این کتاب رو خونده دوسش داشته؟ دلیلیش خیلی سادهست! «زنان کوچک» درباره داستان زندگی چهارتا خواهره که قبلا خانواده ثروتمندی داشتن اما پدرشون ورشکست میشه و اونا تو شرایط سختی قرار میگیرن. اما قرار نیست هیچ کدوم تسلیم این وضعیت بشن و برای همین از همون دوران بچگی تصمیم میگیرن تا برای رسیدن به موفقیت حسابی تلاش کنن! هر کدوم از این چهار خواهر یه سری ویژگیهای خاص دارن و خیلی شبیه به همدیگه نیستن، جالب اینجاست که اگه بشینی کتابش رو بخونی یا انیمیشن معروفی که از روش ساخته شده و یا حتی فیلمی که اخیرا از روی قصهاش ساختن رو ببینی حتما متوجه میشی که از نظر اخلاقی و فکری چقدر شبیه یکی از این بچههایی! خب این خیلی باحاله دیگه، مگه نه؟
ژاپنیها نزدیک به چهل سال پیش از روی این کتاب یه سریال انیمیشن ساختن که تو خیلی از کشورها دیده شده و احتمالا حتی مامان و بابات هم اونو تماشا کرده باشن!
یه نکته جالب دیگه درباره «زنان کوچک» اینه که لوییزیا می الکات قصه این کتاب رو طبق زندگی خودش و خواهراش نوشته و برای همین تونسته به یک روایت خیلی واقعی و تاثیر گذار برسه.
انیمیشن «زنان کوچک» خیلی هم آموزندهست و میتونید با تماشای اون کلی چیزها یاد بگیرید. مثلا اینکه حسادت کردن میتونه تا چه اندازه به آدمها آسیب برسونه، داشتن قدرت بخشش دیگران چقدر شیرینه و باعث میشه ذهن آرومتری داشته باشیم، نباید به ظاهر آدمها توجه کنی و اونی که مهمتره باطن و طرز فکر افراده.
با تماشای این انیمیشن همینطور میفهمیم که نباید اجازه بدیم ترسهای ما تبدیل به وسواس بشن و از همه مهمتر باید توی زندگی مستقل باشیم و فقط اینجوری میتونیم به هر چیزی که میخوایم برسیم.
قصه «زنان کوچک» به اندازهای جذاب و پرمفهومه که تا حالا بیشتر از چهارده بار طبق داستانش انیمیشن و فیلم ساخته شده اما هیچ کدوم شهرت همین انیمیشن سریالی که بهت گفتم رو ندارن.
یادت باشه حتما بشینی و اونو کامل تماشا کنی!
کورالین
کورالین یکی از کتابهای خیلی معروفیه که سال ۲۰۰۹ انیمیشنش ساخته شده و خیلی هم دوسش داشتن.
قصه کورالین از اونجایی شروع میشه که با خونوادش به یه خونه جدید اسبابکشی میکنن و چونکه پدر و مادر خونه خیلی سرشون شلوغ بوده اونقدرا حواسشون به دخترشون نیست! و حالا کورالین یه دریچه مرموز تو خونشون پیدا میکنه و با پا گذاشتن به زندگی اون طرف دریچه متوجه پدر و مادرش میشه که خیلی دوسش دارن و مراقبشن، اما با چشمای دکمهای!
چیزی که برای حفظ اون زندگی شاد باید اون هم میپدیرفت اما کورالین دلش چشمای دکمهای نمیخواست! و از اینجا دیگه اوضاع پیچیده و ترسناک میشه!
تفاوت اصلی انیمیشن کورالین با کتابش توی شخصیتهای «وایبی» و مادربزرگش معلوم میشه چون که توی انیمیشن بین کاراکترهای اصلین و تو کتاب ازشون خبری نیست. پایان قصه کورالین و بلدام شخصیت شرور داستان هم توی کتاب و انیمیشن با هم فرق دارن و پایان خوشی که دیدیم رو توی کتاب قرار نیست بخونیم و همینم باعث میشه که کتاب کورالین نوشته نیل گیمن ترسناکتر از انیمیشنش باشه!
تئوریهای زیادی درباره گرفتار شدن همیشگی کورالین تو زندون بلدام وجود داره، درست مثل روح بچههایی که اونجا زندونی شدن، اما خب نه تو کتاب و نه تو انیمیشن اشاره مستقیمی بهش نشده و همین قضیه رو مرموز میکنه! چرا؟ چون ما یه پایان خوش داریم تو کارتون میبینیم اما از کجا معلوم واقعا این پایان خوش واقعی باشه و کورالین از دست بلدام فرار کرده؟
بنظرم بیاین یه بار دیگه کارتونشو ببینیم یا کتابشو بخونیم تا دقیقتر بتونیم تحلیل کنیم!
حالا تو بگو بهم که چی میدونی درباره کورالین که شاید هیشکی ندونه!؟
هری پاتر
مجموعه فیلمهای هری پاتر هم یکی دیگه از فیلمهایی بوده که اول از همه کتاب اون توسط جی کی رولینگ نوشته شده و بعدش انتقدر برای خوانندهها جذاب بوده که تصمیم گرفتن فیلم اونو هم بسازن!
اولین قسمت هری پاتر سال 2001 با اسم «هری پاتر و سنگ جادو» ساخته شد و تا سال 2012 هشت گانه هری پاتر به یه فروش تقریبا 8 میلیارد دلاری رسید!
مجموعه فیلمهای هری پاتر درباره پسری هستش که وقتی خیلی کوچیک بوده پدر و مادرش به دست لرد ولدرمورت شرور کشته میشه و حالا در طی سالیان سال شاهد بزرگ شدن این پسر بچه هستیم که قدم به قدم داره جادوگر قدرتمندتری میشه و میخواد جلوی ولدرمورت بیرحم بایسته!
توی این هشت گانه ما با ماجراجوییهای پرخطر و هیجانانگیزی رو به رو میشیم که هری رو ضعیف, پخته، قوی و بزرگ میکنه! دوستیها و اتحادهایی رو میبینیم که با بزرگترین وعدهها هم شکسته نمیشم و درنهایت هرچقدرم که به مو برسن ولی پاره نمشن…
یه سری فکت بامزه درباره هری پاتر هستش که شاید بهتر باشه شما هم بدونید؛ در طول ساخت مجموعه فیلمهای هری پاتر بازیگرای این فیلم همه بچه مدرسهای بودن و سر صحنه فیلمبرداری میشستن مشقاشونو مینوشتنن! تازه میدونستین که اون دختره مارتل گریان، روح سرویس بهداشتی دخترا، نقش یه دختر 14 ساله رو بازی کرده اماهمون موقع 36 سالش بوده؟
تازه تو سال 2014 ردکلیف گفته بوده که من صد در صد مطمئنم که به گریفیندور تعلق دارم. هیچ جای شکی توش نیست و من نمیتونم خودم رو توی رنگ دیگهایی به جز قرمز و طلایی تصور کنم!
من هر چقدر بخوام از هری پاتر بگم کم گفتم، حالا یه روز مفصل فقط از هری پاتر تعریف میکنم براتون، تا اون موقع همگی برید این هشت تا فیلم رو ببینید که اگه ندیده باشی نمیتونی خودت رو طرفدار فیلمای فانتزی معرفی کنی!
بازیهای گرسنگی: تصنیف پرندگان آوازخوان و مارها
10 سال بعد از انتشار آخرین رمان از سری کتابهای بازیهای گرسنگی، بخاطر استقبال و علاقه مخاطبها از رمانها و فیلمهای این مجموعه، یه رمان پیش درآمد از بازیهای گرسنگی منتشر شد به اسم «تصنیف پرندگان آوازخوان و مارها» که داستان اون برای ۶۴ سال قبل از اتفاقات قسمت اول بازیهای گرسنگی هستش!
رمان این فیلم تو سال 2020 چاپ شده و روایت شکلگیری یه شخصیت دیکتاتور رو به ما نشون میده که اگه بازیهای گرسنگی رو دیده باشین قطعا با شخصیت منفوری به نام کوریولانوس اسنو آشنا هستین! تو سه گانه بازیهای گرسنگی به شکل فوقالعادهای ایدههای دولت، اقتدار، کنترل، امید و قدرت به تصویر میکشه و اونها رو زیر سوال میبره و تو قسمت آخری که فرانسیس لارنس ساخته و به عنوان پیش درآمد منتشر شده قراره با یکی از ایدئولوژیستهای اصلی بازیهای گرسنگی آشنا بشیم و تقریبا با شروع فیلم میدونیم قراره در آخر با چه آدمی رو به رو بشیم!
یه ویژگی تصنیف پرندگان آوازخوان و مارها اینه به زیبایی جهان پانم رو به تصویر کشیده و جلوههای ویژه خفنی داره!
پس اگه طرفدار سه گانه بازیهای گرسنگی بودید و این فیلم رو ندیدید، پیشنهادم دیدنشه اما اگه کلا با جهان بازیهای گرسنگی آشنا نیستی باید بیتعارف بهت بگم که، رفیق، سه هیچ از زندگی عقبی! بجنب و اول از همه با این فیلم شروع کن که تو قراره به ترتیب ببینی!
ارباب حلقهها: حلقههای قدرت
سریال حلقههای قدرت که تا امروز فصل اول و چند قسمتی هم از فصل دومش پخش شده، یه پیش درآمد دیگهاس که قراره قصهای از هزاران سال قبل از اتفاقات هابیتها و ارباب حلقهها رو روایت کنه! یه جورایی به تاریخ سرزمین میانه میپردازه و جی. آر. آر. تالکین اون رو در زمان صلح نوشته و سریال ما هم از همینجا شروع میشه.
این سریال بر اساس رمان محبوب و پرطرفدار ارباب حلقهها در سالهای 1937 تا 1949 نوشته شده و سال 2017 تصمیم گرفتن با توجه به جذابیت قصه و محبوبیت ارباب حلقهها حتی با گذشت 21 سال بعد از اکران سومین قسمت اون، سریالش رو با جزئیات و شکوه بیشتری بسازن.
نقدهای زیادی نسبت به سریال جدید آمازون وجود داره، اینکه چیزی که میبینیم به زور میتونه اقتباسی از کتاب جذاب ارباب حلقهها باشه، اما خب ما با یه سریال طرفیم! بنظرم باید زمان بیشتری برای ثابت کردن خودش بهش بدیم! نه؟
تو سریال حلقههای قدرت همه اتفاقای مهم عصر دوم سرزمین میانه رو پوشش میده که باعث ساخت حلقههای قدرت، ظهور ارباب تاریکی سائورون، سقوط پادشاهی جزیره نومنور و آخرین اتحاد بین الفها و انسانها میشه.
تو فصل اول سریال قراره یه دنیا تصویر چشمنواز ببینیم و با سرزمینهای مختلفی آشنا بشیم. سازنده سر فرصت به مخاطبش توضیح میده داره چه اتفاقی تو هر سرزمین رخ میده و یه جورایی لقب پرهزینهترین سریال تاریخ رو به خودش اختصاص داده!
اگر ارباب حلقهها رو ندیدی که باورم نمیشه ندیده باشی، حلقههای قدرت میتونه شروع خوبی باشه، البته که فصل اول رو باید با دقت ببینی و بهش فرصت بدی تا به خوبی جهان کاراکترها رو بهت معرفی کنه!
درنهایت باید بدونیم که حلقههای قدرت دورانی رو روایت میکنه که بزرگترین قدرتها شکل میگیرن، سقوط میکنن یا به شکوه میرسن. قصه ما در شرایط یک صلح نسبی شروع میشه و به نقطه بازگشت شرورترین شخصیت سرزمین میانه میرسه، به از بین رفتن امید و ظهور سائورون و ساخته شدن اولین حلقههای قدرت توسط الفها.
شاید از نظر خیلی از تماشاگرا فصل اول حلقههای قدرت به گرد پای سه گانه ارباب حلقهها نمیرسد و بسیار در ابتدای مسیر ناامید کننده ظاهر میشه اما تو فصل دوم و با پخش 4 قسمت میشه گفت با انسجام بیشتری در روایت قصه نسبت به فصل یک مواجهیم و میشه امید بیشتری به جذابیت این اثر داشت.
نظر منتقدا بعد از تموم شدن فصل اول سریال این بود که حلقههای قدرت با ارائه باشکوه و مجسمسازی صمیمانه سرزمین میانه، افسون میکنه!
پس باید صبر کنیم ببینیم با تموم شدن فصل دوم سریال اونایی که از حلقههای قدرت قطع امید کرده بودن دوستش دارن یا نه!
تو هم حتما نظرت رو بهم بگو.